Nuda Veritas | Gustav Klimt

 

Nuda Veritas

In 1898 veroozaakte de Nuda Veritas opschudding in Wenen. Dit grafische werk werd te expliciet bevonden. De vrouw houdt een spiegel gericht naar de toeschouwer. Bovenin staat een tekst van Leopold Schefer, vrij vertaald: De waarheid is vuur, de waarheid spreken betekent verlichten en branden .

In de geschilderde versie van Nuda Veritas die op de tentoonstelling te zien was staat tevens een tekst die zoveel zegt als: Iedereen proberen te behagen met jouw kunst is slecht.

Reakties van klanten

"Bedankt voor de zeer snelle levering."

  - Antoon, Tiel -

"Deze uitsnede is helemaal naar wens, fijn dat dit nog even geverifieerd wordt!"

  - Jody, Riethoven -

"... ziet er goed uit. Dank!"

  - Aimee, Amsterdam -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

ONZE 6 ZEKERHEDEN

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

UW EIGEN GUSTAV KLIMT AAN DE MUUR

 

Onze webshop is een eerbetoon aan de schilderkunst van Gustav Klimt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. De kunstwerken lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Gustav Klimt

Gustav Klimt was een Oostenrijkse schilder die grafiek en symbolisme moeiteloos met elkaar verbond. Hij was mede oprichter van de Wiener Secession en werd in zijn tijd door de gegoeden van de Belle epoque erkend en gewaardeerd. Uiteraard zorgden zijn soms sensuele en meer uitgesproken kunst voor de nodige opschudding in het Wenen van de jaren rond de eeuwwisseling. Zijn werk wordt vaak in verband gebracht met de jugendstilbeweging en art nouveau, maar is eigenlijk een op zichzelf staand oeuvre dat zich ontwikkelde in een boeiend tijdsgewricht, tussen klassiek en vooruitstrevend.

 

Keuze hulp

De kunstdrukken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Wij denken graag met u mee.