Portret Emilie Louise Floege | Gustav Klimt

 

Portret Emilie Louise Floege

Emilie was de eigenaresse en mede-oprichtster van Schwestern Floege, een haute couture zaak in Wenen. Dit is ook duidelijk op dit werk uit 1902 te zien.
Haar jongere zus Helene trouwde de broer van Klimt. Emilie zelf bleef tot zijn dood de grote liefde van Klimt. Dit is ook te zien in zijn beroemde werk Der Kuss (De kus). Hiervan wordt gezegd dat Emilie het model is dat door Klimt gekust werd. Beide werken zijn op dit moment te zien in het Belvedere in wenen.

Reakties van klanten

"Wow. Hij is nog mooier dan ik had verwacht. Echt prachtig."

  - Henriette, Epe -

"PRACHTIG. Bedankt voor je flexibiliteit, hij hang op een mooie plek boven de bank :)"

  - Jeroen, Tholen -

"Dank jullie wel voor deze service! "

  - Ralph, Zwolle -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

ONZE 6 ZEKERHEDEN

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

UW EIGEN GUSTAV KLIMT AAN DE MUUR

 

Onze webshop is een eerbetoon aan de schilderkunst van Gustav Klimt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. De kunstwerken lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Gustav Klimt

Gustav Klimt was een Oostenrijkse schilder die grafiek en symbolisme moeiteloos met elkaar verbond. Hij was mede oprichter van de Wiener Secession en werd in zijn tijd door de gegoeden van de Belle epoque erkend en gewaardeerd. Uiteraard zorgden zijn soms sensuele en meer uitgesproken kunst voor de nodige opschudding in het Wenen van de jaren rond de eeuwwisseling. Zijn werk wordt vaak in verband gebracht met de jugendstilbeweging en art nouveau, maar is eigenlijk een op zichzelf staand oeuvre dat zich ontwikkelde in een boeiend tijdsgewricht, tussen klassiek en vooruitstrevend.

 

Keuze hulp

De kunstdrukken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Wij denken graag met u mee.