Adele Bloch-Bauer I | Gustav Klimt

 

Adele Bloch-Bauer I

Dit is het eerste portret van Adele Bloch-Bauer dat Klimt in opdracht van haar maakte. Zij was de vrouw van een bekende industrieel, Ferdinand Bloch-Bauer, die veel in kunst geinteresseerd was. Klimt werkte 3 jaar aan het schilderij. Dit portret is overduidelijk uit de gouden periode. Het is zelfs een van de meest bekende werken van Klimt. In het originele schilderij is veel bladgoud verwerkt. Het tweede portret dat hij van haar maakte is volstrekt anders, zie Adele Bloch-Bauer II.

Het werk is in 2006 verkocht voor 135 miljoen dollar aan de Neue Galerie in New York.

Reakties van klanten

"Bedankt voor de snelle levering! De lijst en de ophangbeugels zien er netjes uit."

  - Sander, Borne -

"Het doek vinden wij prachtig! Complimenten."

  - Wout, Barneveld -

"Nog bedankt voor de service. Het doek hangt er mooi bij."

  - Rob, Den Bosch -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

ONZE 6 ZEKERHEDEN

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

UW EIGEN GUSTAV KLIMT AAN DE MUUR

 

Onze webshop is een eerbetoon aan de schilderkunst van Gustav Klimt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. De kunstwerken lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Gustav Klimt

Gustav Klimt was een Oostenrijkse schilder die grafiek en symbolisme moeiteloos met elkaar verbond. Hij was mede oprichter van de Wiener Secession en werd in zijn tijd door de gegoeden van de Belle epoque erkend en gewaardeerd. Uiteraard zorgden zijn soms sensuele en meer uitgesproken kunst voor de nodige opschudding in het Wenen van de jaren rond de eeuwwisseling. Zijn werk wordt vaak in verband gebracht met de jugendstilbeweging en art nouveau, maar is eigenlijk een op zichzelf staand oeuvre dat zich ontwikkelde in een boeiend tijdsgewricht, tussen klassiek en vooruitstrevend.

 

Keuze hulp

De kunstdrukken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Wij denken graag met u mee.