Beethovenfrieze - Beethovenfries - Kuenste, Chor und Umarmung | Gustav Klimt

 

Beethovenfrieze - Beethovenfries - Kuenste, Chor und Umarmung

Het originele werk beslaat in totaal 3 wanden. Het is geinspireerd op Wagners interpretatie van de negende symphonie van Beethoven. Dit specifieke stuk met drie onderwerpen is onderdeel van de tweede lange wand.

Deze wandschildering was origineel slechts als tijdelijk werk bedoeld. Het zou na de Beethoven tentoonstelling van 1902 weggehaald worden. Omdat de Secession een tentoonstelling over Klimt voorbereidde (XVIII. Ausstelling, 1903) kon het werk blijven. In 1903 kocht Carl Reinighaus het complete werk en het is in 8 stukken opgeslagen.

Sinds 1986 is het weer compleet te zien in het Secession gebouw in Wenen.

Reakties van klanten

"We zijn super tevreden over het resultaat!"

  - Siebren, Tesnières, Frankrijk -

"Wij zijn erg blij met het resultaat."

  - Petra, Veghel -

"Dank jullie wel voor deze service! "

  - Ralph, Zwolle -

excellentexcellentexcellentexcellentexcellent

ONZE 6 ZEKERHEDEN

  Service en kwaliteit sinds 2012
  Van klein tot XXXL formaat
  Direct contact met de ontwerper
  Grote collectie kunst en materialen
  Elk product op maat gemaakt
  Speciale wensen welkom!

UW EIGEN GUSTAV KLIMT AAN DE MUUR

 

Onze webshop is een eerbetoon aan de schilderkunst van Gustav Klimt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. De kunstwerken lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

 

Over Gustav Klimt

Gustav Klimt was een Oostenrijkse schilder die grafiek en symbolisme moeiteloos met elkaar verbond. Hij was mede oprichter van de Wiener Secession en werd in zijn tijd door de gegoeden van de Belle epoque erkend en gewaardeerd. Uiteraard zorgden zijn soms sensuele en meer uitgesproken kunst voor de nodige opschudding in het Wenen van de jaren rond de eeuwwisseling. Zijn werk wordt vaak in verband gebracht met de jugendstilbeweging en art nouveau, maar is eigenlijk een op zichzelf staand oeuvre dat zich ontwikkelde in een boeiend tijdsgewricht, tussen klassiek en vooruitstrevend.

 

Keuze hulp

De kunstdrukken worden speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen in vele materialen gemaakt worden. Dat maakt kiezen soms lastig. Heeft u een vraag over de materialen en de eigenschappen? Neem dan gerust contact met ons op.

Een andere uitsnede, een ander materiaal of een speciale afmeting van een kunstwerk nodig? Geen probleem! Wij denken graag met u mee.